ANALIZA ANKIETY O RACJONALNYM ODŻYWIANIU W GIMNAZJUM NR 17

W dniu 22 listopada 2013 r. na godzinach wychowawczych uczniowie klas I wypełniali ankiety o racjonalnym odżywianiu.

ANKIETĘ WYPEŁNIŁO 77 UCZNIÓW KLAS I

ANKIETA MIAŁA NA CELU SPRAWDZENIE PRZEZ UCZNIÓW, WŁASNEGO DZIENNEGO JADŁOSPISU ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM ZAWARTOŚCI BŁONNIKA, TŁUSZCZÓW I WAPNIA

WNIOSKI:
1.Z ankietowanych 77 uczniów prawidłową ilość błonnika dostarcza swojemu organizmowi zaledwie 4 uczniów, zadowalającą ilość 25 uczniów, niezadowalającą aż 48 uczniów;
2.Z ankietowanych 77 uczniów spożywa produkty zawierające odpowiednia ilość tłuszczów 17 uczniów, zadowalającą ilość 50 uczniów, za dużą tylko 10 uczniów;
3.Z ankietowanych 77 uczniów prawidłową ilość wapnia dostarcza swojemu organizmowi tylko 11 uczniów, zadowalającą ilość 58 uczniów, a 8 uczniów za małą ilość;
4.Uczniowie i ich rodzice powinni mieć pełną świadomość, że odpowiednia ilość wapnia, dostarczana naszemu organizmowi w produktach spożywczych przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania organizmu i rozwoju fizycznego młodego człowieka.

Opracowanie i analiza: Urszula Nadolska


Analiza ankiet o racjonalnym odżywianiu >>

 
Ta strona używa plików Cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies. Mogą Państwo określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w swojej przeglądarce.